15 feb. 2018

Wrap Up pentru luna februarie

Deși a fost o lună plină , am reușit să citesc până acum aproximativ 9 cărți. Așa că vă voi prezenta cinci dintre cărțile mele preferate din luna aceasta. Faceți-vă comozi și să începem:



Simțeam nevoia să citesc puțin YA și se poate spune ca această carte a fost remediul necesar. Am făcut cunoștință cu stilul autoarei la seria „Academia vampirilor” și am adorat cărțile acelea. Îmi este rușine să recunosc că am avut primele patru volume din seria „Georgina Kincaid” de cel puțin un an și nici nu m-am atins de ele. Este adevărat și faptul că nu am pornit cu așteptări prea mari. Am crezut că va fi plictisitoare și copilărească , dar este de toate exceptând lucrurile acelea.Deși este probabil să pornești mai greu în această lume magică dacă nu ești genul lecturilor fantasy / supranatural, dar o să ajungi să iubești personajele din tot sufletul.

Descriere:
„ Georgina Kincaid este sucub – adică un demon sexy și plin de glamour, care seduce muritorii și le absoarbe energia. Deși aparent să fii sucub pare ceva spectaculos, Georgina nu poate avea o viață amoroasă normală, căci asta ar însemna să facă rău celor doi bieți muritori de care se simte atrasă, scriitorul Seth Mortensen și fermecătorul Roman.
Dragostea trece însa pe locul secund atunci când în lumea nemuritorilor din Seattle se ivește o amenințare: vampiri si drăcușori deopotrivă sunt atacați, iar Georgina, investigând de una singură, descoperă existența unor creaturi respinse atât de rai, cât și de iad, și care vor să se răzbune...„

 2.Tot ce nu ți-am spus - Celeste NG


Pot spune că am „vânat” această carte de multă vreme . Nu am știut despre ce este sau dacă este una care merită citită dar vă spun cu mâna pe inimă că am savurat această carte din toate punctele de vedere. Este exact ceea ce vă trebuie dacă sunteți fanii cărților mistery și thriller .  Este o poveste surprinzătoare despre evoluție și descoperirea diferenței dintre bine și rău.
Pentru recenzia completă intrați AICI

Descriere:
    „ Lydia este copilul favorit al lui Marilyn și al lui James Lee; o fată care a moștenit ochii albaștri luminoși ai mamei și părul negru întunecat al tatălui. Părinții ei sunt hotărâți ca Lydia să realizeze visurile pe care ei nu au putut să și le împlinească – Marilyn își dorește ca fiica ei să devină medic; James vrea ca Lydia să fie populară la școală, o fată cu o viață socială bogată. Dar Lydia este supusă unor mari presiuni, căci tatăl ei este un american născut din prima generație de imigranți chinezi. Iar etnia lui, și a ei, îi face să fie remarcați oriunde. Când trupul neînsuflețit al Lydiei este găsit în lacul din localitate, James este consumat de vinovăție și pornește pe un drum nesăbuit care i-ar putea distruge căsnicia. Marilyn, devastată și răzbunătoare, este hotărâtă să facă pe cineva răspunzător, cu orice preț. Fratele mai mare al Lydiei, Nathan, este convins ca Jack, băiatul rău din vecini, este implicat într-un fel. Însă cea mai tânără membră a familiei – Hannah – este cea care observă mult mai mult decât poate vedea oricine și ar putea fi singura care știe ce s-a întâmplat cu adevărat.”




Am avut foarte mari așteptări de la această carte ,dar , deși mi-a plăcut la nebunie, am fost ușor dezamăgită de mersul lent al lucruruilor din prima jumătate. Finalul a fost ca un duș rece pentru mine și ,recunosc, a salvat toată cartea . Dar prin comparație , sunt de părere că „În ape adânci” , carte scrisă tot de ea, a abordat un subiect mai captivant.

Descriere:
„BESTSELLER INTERNAŢIONAL
Tu nu o cunoşti.
Dar ea te cunoaste.
ACUM ÎNTR-O ECRANIZARE DE EXCEPŢIE
În fiecare zi e la fel.
Până astăzi.
Rachel ia în fiecare dimineaţă același tren. Care așteaptă la același semnal defect. În acest timp,
ea urmărește ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată.
I-a botezat „Jess și Jason“. Viaţa lor i se pare perfectă. Dacă ar fi și ea fericită...
Până când, într-o zi, vede ceva ce o șochează.
Totul se schimbă. Rachel se trezește angrenată în viaţa celor pe care-i privea de la distanţă...
Ea este fata din tren.
Și nu doar atât...
“Pur și simplu senzaţional.” DAILY MAIL
“M-a ţinut treaz o noapte întreagă.” STEPHEN KING
“Categoric, este cel mai surprinzător personaj al anului!” THE TIMES
“Plin de răsturnări de situaţie spectaculoase.” MAIL ON SUNDAY
Paula Hawkins a lucrat ca jurnalist timp de cincisprezece ani înainte să se dedice literaturii. Născută şi crescută în Zimbabwe, Paula s-a mutat la Londra în 1989, unde locuieşte şi acum. Fata din tren este primul său thriller.
“Cu siguranţă va atrage nenumăraţi fani înrăiţi!“ - The New York Times
“Precum trenul care o poartă pe Rachel în fiecare zi, povestea şerpuieşte printre vieţile anoste din suburbiile Londrei, iar cititorii o vor urmări cu sufletul la gură.” – THE BOSTON GLOBE”



4. Duetul nostru întunecat- Victoria Schwab



Cea de a patra carte care m-a distrus din toate punctele de vedere, dar pe care am savurat-o din plin, este continuarea cărții „Acest cântec neîmblânzit”. Plin de suspans și de răsturnări de situație, volumul final al seriei „Monștrii din Verity”, a fost unul care m-a surprins atât de tare!. Am adorat felul unic al scriitoarei cu ajutorul căruia am avut parte de toate sentimentele.

Descriere: 

„Lui Kate Harker nu îi este teamă de monștri. Îi vânează. Și se pricepe al naibii de bine la asta.
August Flynn și-a dorit cândva să fie uman. Dar are un rol de jucat. Și îl va juca, indiferent de consecințe.
Lupta a început.
Monștrii câștigă.
Kate va trebui să se reîntoarcă în Verity. August va trebui să îi permită să intre. Și un nou monstru așteaptă ‒ unul care se hrănește din haos și aduce la suprafață demonii interiori ai victimelor sale.
Ce va fi mai greu de supus: monstrul pe care îl înfruntă sau propriii lor monștri?
Lumea se află în pragul distrugerii. Iar ei, la fel.”

5. Singurătatea unui bărbat - Nora Roberts 


  După toate dramele aduse de cărțile de mai sus am simțit nevoia unei lecturi mai ușoare și mai vesele , așa că de ce să nu încerc ceva nou de la Nora Roberts? O carte amuzantă și plină de momente încărcate de pasiune, „Singurătatea unui bărbat ” prezintă o poveste emoționantă despre doi oameni care se regăsesc , atât unul în celălalt, căt și unul în munca celuilalt.

Descriere:
  „  După ce o tragedie neașteptată îi dă peste cap viața, faimoasa pictoriță Genvieve Grandeau pornește într-o călătorie prin țară, ca să scape de atenția nedorită a ziariștilor și să-și regăsească inspirația pentru tablourile care i-au adus celebritatea. Ajunsă în micuțul târg Windy Point, este surprinsă la căderea nopții de o furtună puternică pe un drum pustiu, iar singura salvare pare să fie farul izolat la care ajunge cu greu. Însă bărbatul care ii deschide ușa nu este bătrânul paznic pe care se așteptă să-l întâlnească. Grant Campbell este un singuratic nepoliticos, morocanos și lipsit de răbdare cu turiștii rătăciți. Dar Gennie nu este o femeie ușor de intimidat în plus, combinația i se pare irezistibilă. Desigur, Grant este totodată inteligent, blând și extrem de chipeș. Acea noapte declanșează între ei o atracție căreia nu i se pot opune, însă pentru Gennie dragostea înseamnă dăruire, sinceritate, încredere și mai ales lipsa oricărui secret. Și pentru a avea o șansă, trebuie să-l convingă pe Grant că dragostea poate fi lumina unui far care să-i călăuzească spre viitor, alungând pentru amândoi toate umbrele trecutului.”


Alte cărți citite luna aceasta:
  • Revolta Akienilor - Daniel Zărnescu ( recenzia AICI )
  • O luptă de dinainte pierdută - Daniel zărnescu ( recenzia AICI )
  • Etajul o mie - Katharine McGee
  • Iubire peste timp - Nora Roberts ( recenzia AICI )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu