4 nov. 2017

Fangirl - Rainbow Rowell




Fangirl , Rainbow Rowell | love this story :)

Descriere:

Toată lumea este fan al lui Simon Snow, dar Cath si Wren sunt cele mai înfocate admiratoare ale lui, scriind propriile povești despre magicianul adolescent. Fac asta cu pasiune, încercând să se ascundă de problemele lor în universul ficțiunii, unde totul este posibil. Desi gemene, cele doua fete sunt cum nu se poate mai diferite. Părăsite de mamă si crescute de un tata în căutarea echilibrului sufletesc, ele trebuie totuși să înfrunte viața reală. Care le va despărți pentru un timp. Dar care le va învăța cât de frumoasă poate fi studenția. și cât de mare este puterea iubirii.  Iar Cath va descoperi ce înseamnă să devină scriitoare în toată puterea cuvântului.


          Fangirl este prima mea carte de la Rainbow Rowell și am adorat-o. Este atât de sensibilă și cu siguranță toti cititorii s-au regăsit în povestea lui Cath, eroina acestei cărți.
… And then kissing. (Fangirl, Rainbow Rowell, ch.15)  I like the kissing parts I’m sorry
          Cath este un tipic Bookworm care scrie fanfiction pentru una dintre cele mai celbre cărți alături de care a copilărit, și anume seria Simon Snow. Alături de ea a fost mereu Wren, sora ei geamănă care a susținut-o, dar ceva se schimbă. Cele două fete trebuie să meargă la facultate și acest lucru cauzează o ruptură majoră în relația lor. În timp ce Wren alege calea maturizării cu ajutorul petrecerilor și a alcolului, Cath se simte tot mai singură și se izolează în poveștile ei.

         Este surpinsă de noua ei colegă de cameră , Regan care are un aspect dur și pare atât de încrezătoare. Iar Levi? El este unul dintre prietenii apropiați ai lui Regan, dar   Cath credea că cei doi au  o relație. Unul dintre lucrurile care m-au încântat la această poveste au fost replicile amuzante care au transmis acel aer de inocență
        Cu timpul, Reagan și Cath leagă o prietenie, care la început nu foarte strânsă a  ajuns să fie foarte puternică. Cath se înscrie la cu curs de literatură unde dă de mai multe obstacole. Începe să scrie cu Nick pe care îl simpatizează și îi admiră seriozitatea . Însă, în același timp se îndepărtează tot mai tare de Wren față de care se simte înstrăinată. Cartea prezintă și partea mai întunecată a poveștii în care tatăl lor cade în cealaltă extremă, afectat încă de mama fetelor care vrea să se strecoare din nou în viața lor după de ce le-a părăsit. Singurul care o susținea neîncetat pe eroina noastră a fost Levi, dar se întâmplă ceva. După primul lor sărut , Cath se duce la petrecerea ținută de el , unde Levi se săruta cu altă fată. Cu inima frântă, ea începe să creeze o distanță pe care Levi nu o înțelege. Regan, deși îl cunoaște și are un trecut cu el, o ajută pe Cath să îl evite. În acest timp ea se refugiază în poveștile lui Simon și Baz care par o alinare pentru ea.
         Spre final lucrurile încep să se așeze la locul lor, și deși au fost clipe grele, Wren și Cath au reușit să  recreeze legătura dintre gemene. Cu multe insistențe din partea lui Levi ea este convinsă să își scrie povestea pentru cursul de literatură.
 Fangirl prezintă o poveste despre maturizare și iubirea care depășește toate limitele. Am adorat și  am trăit din plin această poveste care m-a ținut cu sufletul la gură în fiecare moment și , deși este o lectură ușoară este foarte complexă .

Citate:

„De asta nu pot să fiu cu Levi. Pentru că sunt genul de persoană care visează să fie încuiată într-o bibliotecă...Iar Levi nici nu poate să citească.”

„Mi-ai spus cumva iubito?
Levi zâmbi larg.
-Așa mi-a venit. Sună bine.
-Iubito?
-Preferi  „dragă„?Îmi amintește de mama... Ce zici de „scumpo„? Nu. „Puiuț„? „Pisicuță„? „Rățușcă de cauciuc„? Știi ce: O să rămân la „iubito”.”

„-Ai citit cărțile?
-Am văzut filmele.
-Deci nu ai citit cărțile.
-Nu mă pre omor cu cititul.
-Ăsta s-ar putea să fie cel mai prostesc lucru pe care mi l-ai spus până acum.”

Cath & Levi ''FanGirl''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu